Eigen risico

Alle tochten en activiteiten zijn op eigen risico. Draag passende kleding afgestemd op het jaargetijde, de weersomstandigheden en de activiteit waaraan wordt deelgenomen. Mochten de weersomstandigheden plots veranderen dan kunnen wij net voor of tijdens de tocht het programma aanpassen. De veiligheid van onze gasten, de honden en ons zelf staan uiteraard op de eerste plaats! Voor de kleinste gasten hebben wij helmpjes.

Zelf sleeën?

Heel vaak krijgen wij de vraag of er ook zelf gesleed mag worden. Helaas is dat voor de tochten bij ons thuis in Lysvik, niet mogelijk. Dit is omdat de trails of sporen waarop we sleeën een te hoge moeilijkheidsgraad hebben voor de onervaren musher. De trail is hier en daar erg steil zowel naar boven als naar beneden toe, smal, kent vele bochten die soms haaks zijn en lopen regelmatig vlak langs bomen en of stenen. De veiligheid van onze gasten en onze honden staat voorop en dus kan er bij ons thuis alleen IN de slee gezeten worden. Op de locaties Digerberget en Fredros waar wij tochten verzorgen, bestaat wel de mogelijkheid om ZELF een stukje te sleeën. Hier zijn de paden breder en minder steil waardoor het een stuk veiliger wordt voor zowel de gasten als de honden. Voor het zelf mogen sleeën moet je minimaal 16 jaar oud zijn en over een goede fysieke en geestelijk conditie beschikken. Naast sterk en flexibel zijn is een goed reactievermogen van essentieel belang.

Voorzieningen

Alle activiteiten vinden buiten plaats. Tijdens tochten vanuit de kennel of op het skigebied van Hovfjället, is gebruik van toilet mogelijk. Alle andere locaties zijn “in the middle of nowhere” en beschikken niet over een toilet. In Lysvik beschikken we een tipi tent waar je lekker warm bij het vuur kunt zitten maar op locatie is er slechts een houtvuur.

Kleding

Zorg ervoor dat je warm gekleed komt. Dit bereik je het beste door je in laagjes te kleden. Warm thermo-ondergoed, een fleece vest of trui, skibroek en een warme jas. Een muts, handschoenen, warme sokken en warme laarzen of schoenen met dikke zool maken het plaatje compleet. Mocht je een workshop mushen volgen, dan raden we je aan ook een setje dunne werkhandschoenen mee te nemen omdat je met dikke skihandschoenen moeilijk met de honden kan werken.

Betaling

Ter plaatse contant in Zweedse kronen, tenzij vooraf anders overeengekomen.

Geen sneeuw garantie

Koning Winter doet wat hij wil. En dat betekent dat er soms onvoldoende sneeuw ligt om te kunnen sleeën. In dat geval bestaan er de volgende opties: gewoon naar de kennel komen en kennis maken met onze 27 vrolijke husky´s. Of we maken een stoere wandeling door de bossen met de honden, of je gaat mee op de trainingskar en maken we een ritje door het bos. Mocht je dit niet willen dan wordt alles geannuleerd en hoeft er ook niet betaald te worden. Mocht er vooraf al betaald zijn dan wordt het bedrag terug gestort, minus 50 kronen administratiekosten.