De Siberische husky

De Siberische Husky is een middelgrote werkhond, die zich licht, snel, soepel en elegant beweegt. Het ras is zo gefokt dat het een snel lopende trekhond is waardoor hij bij uitstek geschikt is als sledehond. Het karakteristieke temperament van de Siberische Husky is vriendelijk en zacht maar tevens levendig en alert.

Het is geen goede waakhond omdat hij niet wantrouwend is tegenover vreemden. Als volwassen hond kunnen ze waardig en soms wat gereserveerd overkomen. Een Husky is intelligent en werkwillig en makkelijk te hanteren. Dat maakt hem tot een fijne kameraad en een goedwillende werker! Hij is sterk taai en winterhard en past het beste bij een eigenaar die graag in de buitenlucht vertoeft.

Ondanks zijn vriendelijke karakter is de Siberische Husky geen gewone gezelschapshond. Hij staat dicht bij de natuur wat betekent dat hij graag jaagt. De meeste dieren ziet hij als een lekkere buit en wat hij bejaagt, doodt hij meestal ook. Om deze reden kan een Siberische Husky beter niet los lopen.

Een Siberische Husky is een typische buitenhond en is bestand tegen strenge kou en kan het gehele jaar buiten wonen. Een Husky is een uitgesproken roedeldier en woont het liefst met zoveel mogelijk honden bij elkaar. Hij moet kunnen bewegen, rennen, graven en spelen en is absoluut ongeschikt om op een flatje te wonen.

Het normale begroetingspatroon is net als bij de wolf, een forse lik over de snuit. Het vrolijke vriendelijk karakter van de Husky is aanstekelijk, ze brengen licht en vreugde met zich mee. Het zijn heerlijke honden met een heel eigen karakter en daarnaast nog eens prachtig om te zien.