Onze handlers bij de huskytochten

Waar zouden we zijn zonder onze lieve vrijwillige hulpen of zogenaamde handlers? NERGENS!
En daarom een aparte pagina voor hen met foto’s van de meesten die hier geholpen helpen. Mensen die van honden houden, van bikkelen in de kou en van lekker kletsen met de gasten die op bezoek zijn. Mensen die de handen uit hun mouwen steken, gewoon voor de lol! Twee vrienden van ons die regelmatig een handje komen helpen zijn Hinke en Walter. Hieronder kun je hun eigen verhaal lezen.

Daarnaast werken we sinds vorige jaar met workawayers. Dit zijn gemotiveerde mensen, die tegen kost en inwoning komen helpen. Zo hebben we al mensen uit Nederland, Frankrijk, Tsjechië, New Caledonie en Canada mogen hosten, zoals dat heet. Op deze manier kunnen jonge mensen iets van de wereld zien, en andere culturen leren kennen, zonder dat ze dat veel geld kost. Een win-win situatie. Neem maar eens een kijkje op de site www.workaway.info

Walter

Mooneye SleddogsHej…ik ben Walter. Sinds 2009 woon ik met ons gezin in Gräsmark, een dorpje dat tussen Lysvik en Fredros in ligt. Wij kennen Linda en Erik doordat onze kinderen elkaar op een sportdag van school hebben leren kennen. Mijn eerste kennismaking met de honden was toen wij met familie een tochtje geboekt hadden. Tjonge wat een ervaring, mocht je een slecht humeur hebben, dan is dat in vijf minuten verdwenen. Wat een enthousiasme stralen de honden uit. Na deze eerste ervaring hebben Erik en Linda gevraagd of ik niet eens wilde helpen………maar natuurlijk! Dus…ik ben hooked.

Erik en Linda hebben mij leren mushen en iedere keer dat ik mee ben, is weer een ervaring en een nieuw leermoment. Mijn favoriet (als je daar over spreken kan want alle honden zijn lief en hebben een eigen karakter) was Mufasa, Moef de Boef ofwel Knorretje. Een echte allemans vriend. Zo jammer dat hij er niet meer bij kan zijn…..we missen hem allemaal heel erg! Hopelijk krijgen we weer een lange winter met veel sneeuw want ik sta al klaar om te helpen.