Onze handlers

Onze handlers bij de huskytochten

Waar zouden we zijn zonder onze vaste helpers of zogenaamde handlers?
We krijgen de hulp van prachtige mensen die houden van honden, lekker buiten in de natuur zijn met ons, de honden en onze gasten. Gewoon voor de lol. Hieronder kun je lezen wie onze handlers zijn voor dit jaar. Naast deze vaste handlers krijgen we dit jaar hulp van Arienne van Gorp.

Hinke

Mooneye SleddogsHej, ik heet Hinke Groenhof en woon met mijn man Harry sinds 2008 in Lysvik. In december begint het winterseizoen voor Linda en Erik, er zijn dan veel boekingen voor een sledetocht met de husky´s en dan kunnen ze wel hulp gebruiken. Natuurlijk wil ik graag helpen. Husky’s zijn speciale honden met prachtige ogen. Ik ben al vaak mee geweest op locatie met Linda, Erik en de husky’s om te sleeën in een prachtige omgeving van Digerberget of Fredros. Het is mooi om te zien hoe de gasten stil worden als ze met de husky’s een tocht hebben gemaakt. De energie van de husky’s, de stilte en de sneeuw … het is een droom.

Walter

Mooneye SleddogsHej…ik ben Walter. Sinds 2009 woon ik met ons gezin in Gräsmark, een dorpje dat tussen Lysvik en Fredros in ligt. Wij kennen Linda en Erik doordat onze kinderen elkaar op een sportdag van school hebben leren kennen. Mijn eerste kennismaking met de honden was toen wij met familie een tochtje geboekt hadden. Tjonge wat een ervaring, mocht je een slecht humeur hebben, dan is dat in vijf minuten verdwenen. Wat een enthousiasme stralen de honden uit. Na deze eerste ervaring hebben Erik en Linda gevraagd of ik niet eens wilde helpen………maar natuurlijk! Dus…ik ben hooked.

Erik en Linda hebben mij leren mushen en iedere keer dat ik mee ben, is weer een ervaring en een nieuw leermoment. Mijn favoriet (als je daar over spreken kan want alle honden zijn lief en hebben een eigen karakter) was Mufasa, Muf de Boef ofwel Knorretje. Een echte allemans vriend. Zo jammer dat hij er niet meer bij kan zijn…..we missen hem allemaal heel erg! Hopelijk krijgen we weer een lange winter met veel sneeuw want ik sta al klaar om te helpen.