De Regenboog Brug 

Vistas

Er is een plaats in de hemel die de Regenboogbrug heet.
Als een dier waar je veel van houdt doodgaat,
dan gaat dat dier naar de Regenboogbrug.
Daar zijn uitgestrekte weiden en heuvels voor onze lieve vrienden,
zodat ze met elkaar kunnen rennen en spelen.
Er is genoeg eten, water en zonneschijn
en onze vrienden voelen zich daar warm en prettig.

Alle oude en zieke dieren worden daar weer jong en beter.
Alle dieren die gewond of verminkt waren, worden weer sterk en gezond, 
precies zoals wij ze herinneren in onze dromen.
De dieren zijn gelukkig en tevreden, er is echter een klein ding:
Ze vinden het jammer dat ze hun baasje of bazinnetje achter hebben moeten laten.

Ze rennen en spelen met elkaar,
maar dan komt de dag dat er eentje plotseling stopt met spelen en in de verte tuurt.
Zijn ogen beginnen te stralen, hij begint te trillen van opwinding.
Plotseling verlaat hij de groep, rent over het groene gras, sneller en sneller.
Hij heeft je gezien en als jij en je lieveling elkaar eindelijk treffen,
houden jullie elkaar stevig vast, bij deze vreugdevolle hereniging.
Om nooit meer uit elkaar te gaan.
De vrolijke kussen overstelpen je gezicht, je handen aaien zijn liefdevolle kop
en je kijkt weer in die trouwe ogen, die je zolang niet hebt gezien,
maar die altijd in je hart zijn gebleven.

En dan gaan jullie samen over de Regenboogbrug…

 

 

Poika

Mooneye Sleddogs

Poika
Poika was onze eerste husky. Een ondeugende maar hele lieve reu waar we urenlange wandelingen mee maakten of gingen fietsen of schaatsen. Alleen o wee als hij ontsnapte… Dan hadden we de poppen aan het dansen. Hij was dol op schapen jagen en we hebben menigmaal een boze schapenboer aan de deur gehad. Hij overleed aan een hartaanval.

Katuy

Mooneye Sleddogs

Katuy was het halfzusje van Poika. Zij was een kruising Malamute – Husky. Net zo lief maar een stukje rustiger. Alhoewel net zo gek op de schapen als Poika. Katuy mocht mee verhuizen naar Zweden maar heeft er slechts 3 maanden mogen wonen. We moesten haar laten inslapen omdat ze voor de 3e keer een maagtorsie kreeg.

Mohawk

Mooneye Sleddogs

Mohawk kwam in 2007 bij ons als éénjarige reu. Een gereserveerde maar wel een hele lieve reu. Gaandeweg werd hij blind en daardoor erg onzeker en bijtgraag. Nadat hij onze jongste pup bijna dood beet besloten we hem in te laten slapen.

Fox

Mooneye Sleddogs

Fox kwam in 2008 bij ons wonen. Hij was toen al 9 jaar oud. Fox was een prachtige reu. Lief zorgzaam en als een soort opa voor alle puppies. Hij heeft naast al onze jonge honden gelopen om ze vertrouwd te maken in het voor de slee of kar rennen. Fox stierf aan kanker.

Guiness

Mooneye Sleddogs

Guiness hebben we in sepember 2012 laten inslapen. Ze was ziek en werd 11 jaar. Quiness was een van onze beste lead hondjes. We noemden haar ook wel ons vogeltje omdat ze altijd als een vogeltje piepte van opwinding vlak voor vertrek.

Tess

Mooneye Sleddogs

Tess hebben we in juli 2015 inlaten slapen. Ze was helemaal op. Tess was onze oer lead dog. Van haar hebben veel hondjes iets geleerd. Ook was ze een geweldige opvoed mam, alle pups startten bij haar in de kennel. Ze is hoogbejaard geworden: 16 jaar!

Ajax

Mooneye Sleddogs

Ajax hebben we in oktober 2015 laten inslapen. Hij was erg ziek en werd 12 jaar. Ajax was de meest relaxte hond in de kennel en de lieveling van alle Feyenoord fans.

Lättja

Mooneye Sleddogs

Lättja is 6 november 2016 in haar slaap dood gegaan. Ze werd 11 jaar, veels te vroeg voor zo´n  fijn en zachtaardig hondje. We vermoeden dat ze iets aan haar hart heeft gekregen want ze was niet ziek.

Mufasa

Mooneye Sleddogs

Ruim 3 weken na zijn moeder Lättja, is de Lion King van de kennel, Mufasa, geheel onverwachts op 30 november 2016 overleden. Ons ‘Knorretje’ is maar 6,5 jaar oud geworden en laat een grote leegte achter, omdat hij zo´n bijzondere en enthousiaste persoonlijkheid had.

Nanaimo

Mooneye Sleddogs

Nanaimo, deze stoere reu en favoriete hond van onze webmaster, is in 2017 overleden.

Winter

Vinter

Lyckebos Winter
Geboren: 15-06-2018, Winter is een Alaskan husky.
Ze heeft dezelfde vader als Ruby en Homer maar een andere moeder. Winter is een kleine boef, als ze los rent is het heel moeilijk om haar te vangen. Ze rent heel erg snel en als je denkt haar net te kunnen vangen, dan is ze er al weer als een pijl vandoor. Ze speelt graag en is dan behoorlijk ruw. Een brok spieren. Het is een sociale en vriendelijke hond, wil vriendjes zijn met iedereen. We gaan haar binnenkort inwerken en zijn reuze benieuwd. Winter is een achter kleinkind van de honden van Jeff King. Jeff King is een meervoudige Iditarod winnaar (de langste sledehonden race van de wereld). Dus we zijn benieuwd naar haar loop prestaties straks.

Dream

Dream

Lowlands Sleddogs Dream
Geboren: 31-07-2009 Over de regenboog brug: 10-11-2023

Dream is recent vertrokken over de regenboog brug naar de honden hemel. Nu lekker vrij rennen Dream, we zullen je nooit vergeten. Voor altijd in ons  💖 en slechts een herinnering bij ons vandaan.

Litchi

Mooneye Sleddogs

Tjalbergets Litchi
Geboren: 04-03-2009 | Reg.nr. S21710 / 2009
Litchi is een gecastreerde reu die meestal als swing of wheeldog loopt. Zijn beetje aflopende rug maakt dat hij een beetje op een herder lijkt qua bouw.
Het is een rustige hond, zit lekker in zijn vel maar kan soms wat onzeker zijn. Erg lief en knuffelig als hij er zin in heeft. Litchi doet altijd een beetje stoer maar eigenlijk is hij heel onzeker. Het is een keiharde werker die alles geeft wat hij heeft. Litchi is bang voor vreemde geluiden achter hem….dan trekt hij zijn staart bijna in! En hij maakt zich echt nooit nergens druk om. Onze ZEN hond.

Agnar

Mooneye Sleddogs

Lowlands Sleddogs Agnar
Geboren: 31-05-2008 | Reg.nr. S42336 / 2008- Overleden 14 juli 2020
Agnar was een grote, gecastreerde reu (broertje van Ace). Agnar was een super lieve en zachtaardige kommando leid hond maar soms kon hij ook heel eigenwijs een andere kant op willen dan wij.  
Hij was ook grappig en een echte knuffel met een rustig dominant karakter. Een harde werker, die niet bang was en graag de orde in de roedel handhaafde. Hij gedroeg zich erg beschermend naar zijn kennel maatje en jonge pups. Helaas hebben we Agnar moeten laten inslapen. Hij was ziek en op, ondanks dat zijn koppie nog heel graag mee wilde doen.

Vistas

Mooneye Sleddogs

Vistas was één van onze grootste reuen. Hij had een erg lief, blij en sociaal karakter. Stond hoog in de roedel, letterlijk en figuurlijk! Hij vermeed conflicten, was aanhankelijk en knuffelig. Vistas werkte altijd erg hard. Een betrouwbare jongen die liep alsof hij een borreltje op heeft. Vistas had een zgn. ‘mooneye’ : een blauw en een bruin oog. Hij is overleden in september 2018.

Ellen

Ellen

Varggylens Ellen
Geboren: 01-09-2002 | Reg.nr. S28447 / 2002
Ellen had een een erg vrolijk, lief en fijn karakter. Ellen was net als haar zoon Cherokee prettig gestoord en kampioen gekke snuiten trekken. Altijd een harde werkster geweest. Ze kon erg kleinzerig zijn en schreeuwt al voordat je begint aan bijvoorbeeld teen nageltjes knippen. Een ideale leerhond en hard in de kop. Ze is op een leeftijd van 16,5 jaar overleden…

Pompom

Pompom

Pompom is overleden in 2021

Florett

Florett

Florett is overleden in 2021.

Jonah

Jonah

Jonah is overleden op 5 juni 2022.

Moonlight

Moonlight

Moonlight is overleden in 2020

Denahy

Mooneye Sleddogs - Denahy

Denahy is overleden in 2022.

Ace

Ace

Ace is overleden in 2021

Cherokee

Cherokee

Cherokee is overleden in 2020.

Artica

Mooneye Sleddogs - Artica

Artica is overleden in 2017.

Chinook

Mooneye Sleddogs

Chinook is overleden in 2016.