• 1

Wedstrijden en bijscholing

Linda - Beaver TrapIn het voorjaar van 2012 heeft Linda voor het eerst aan een wedstrijd deelgenomen. Persoonlijk houden wij niet van competitie. Daarom gaat het bij ons om het meedoen. Het is een geweldige ervaring voor de honden en jezelf. Daarnaast moet het een fantastische belevenis zijn om slechts met je honden urenlang door ongerepte sneeuwlandschappen te glijden. Dit klinkt romantisch en is gedeeltelijk ook waar maar vergeet niet dat een wedstrijd vele aspecten heeft waar goed voor getraind moet worden. Bijvoorbeeld het leren lopen met andere teams achter of voor je. Dit trainen wij door tijdens het winterseizoen regelmatig tochten te maken met bevriende collega´s. We werken samen met Hans en Yvonne van Highyard en Janke en Leo van Hike Huskytours. Zo leren de honden samen te werken en lopen met andere honden in de buurt.

Linda heeft in 2012 meegedaan aan haar eerste meerdaagse tocht: de Beaver Trap Trail: een middellange-afstand wedstrijd van 3 dagen waarbij iedere dag tussen de 40 en 50 km gelopen wordt en er 2 nachten buiten worden doorgebracht.
Bekijk hier een kleine video van deze tocht.

Erik heeft in Maart 2013 meegedaan aan een 6-daagse tocht op de Fjällen.

Hier was hij 6 dagen en 5 nachten in de winterse wildernis samen met 4 van onze honden.  Iedere dag zo´n 17 km sleeën over ongeprepareerde sporen en s´avonds tentje opzetten, eten koken voor de honden. Het was een barre tocht waarbij de honden en erik keihard hebben moeten werken, mede omdat de temperatuur soms + 25 graden was s´nachts. Maar een onvergetelijke ervaring. De cursus werd georganiseerd door de SPHK oftewel de Svenska Polar Hund Klubben (zweedes poolhonden club)