• 1

The Dog’s Heaven

The Rainbow Bridge

Vistas

There is a place in the sky called the Rainbow Bridge.
If an animal that you love a lot passes away,
then that animal goes to the Rainbow Bridge.
There are vast meadows and hills for our dear friends,
so they can run and play with each other.
There is enough food, water and sunshine.
Our friends feel warm and pleasant there.

All old and sick animals become young and better again.
All animals that were injured or mutilated become strong and healthy,
exactly as we remember them in our dreams.
The animals are happy and satisfied, but there is a small thing:
They are sorry that they had to leave their owner or boss behind.

They run and play with each other,
but then the day comes when one suddenly stops playing and looks into the distance.
His eyes begin to shine, he begins to shake with excitement.
Suddenly he leaves the group, runs over the green grass, faster and faster.
He has seen you and when you and your darling finally meet,
you hold each other firmly, with this joyful reunion.
Never to separate again.
The cheerful kisses overwhelm your face,
your hands stroking their loving head
and you look back in those faithful eyes that you have not seen for so long,
but they have always stayed in your heart.

And then you go together over the Rainbow Bridge …

Poika

Mooneye Sleddogs

Poika
Poika was onze eerste husky. Een ondeugende maar hele lieve reu waar we urenlange wandelingen mee maakten of gingen fietsen of schaatsen. Alleen o wee als hij ontsnapte… Dan hadden we de poppen aan het dansen. Hij was dol op schapen jagen en we hebben menigmaal een boze schapenboer aan de deur gehad. Hij overleed aan een hartaanval.

Katuy

Mooneye Sleddogs

Katuy was het halfzusje van Poika. Zij was een kruising Malamute – Husky. Net zo lief maar een stukje rustiger. Alhoewel net zo gek op de schapen als Poika. Katuy mocht mee verhuizen naar Zweden maar heeft er slechts 3 maanden mogen wonen. We moesten haar laten inslapen omdat ze voor de 3e keer een maagtorsie kreeg.

Mohawk

Mooneye Sleddogs

Mohawk kwam in 2007 bij ons als éénjarige reu. Een gereserveerde maar wel een hele lieve reu. Gaandeweg werd hij blind en daardoor erg onzeker en bijtgraag. Nadat hij onze jongste pup bijna dood beet besloten we hem in te laten slapen.

Fox

Mooneye Sleddogs

Fox kwam in 2008 bij ons wonen. Hij was toen al 9 jaar oud. Fox was een prachtige reu. Lief zorgzaam en als een soort opa voor alle puppies. Hij heeft naast al onze jonge honden gelopen om ze vertrouwd te maken in het voor de slee of kar rennen. Fox stierf aan kanker.

Guiness

Mooneye Sleddogs

Guiness hebben we in sepember 2012 laten inslapen. Ze was ziek en werd 11 jaar. Quiness was een van onze beste lead hondjes. We noemden haar ook wel ons vogeltje omdat ze altijd als een vogeltje piepte van opwinding vlak voor vertrek.

Tess

Mooneye Sleddogs

Tess hebben we in juli 2015 inlaten slapen. Ze was helemaal op. Tess was onze oer lead dog. Van haar hebben veel hondjes iets geleerd. Ook was ze een geweldige opvoed mam, alle pups startten bij haar in de kennel. Ze is hoogbejaard geworden: 16 jaar!

Ajax

Mooneye Sleddogs

Ajax hebben we in oktober 2015 laten inslapen. Hij was erg ziek en werd 12 jaar. Ajax was de meest relaxte hond in de kennel en de lieveling van alle Feyenoord fans.

Lättja

Mooneye Sleddogs

Lättja is 6 november 2016 in haar slaap dood gegaan. Ze werd 11 jaar, veels te vroeg voor zo´n  fijn en zachtaardig hondje. We vermoeden dat ze iets aan haar hart heeft gekregen want ze was niet ziek.

Mufasa

Mooneye Sleddogs

Ruim 3 weken na zijn moeder Lättja, is de Lion King van de kennel, Mufasa, geheel onverwachts op 30 november 2016 overleden. Ons ‘Knorretje’ is maar 6,5 jaar oud geworden en laat een grote leegte achter, omdat hij zo´n bijzondere en enthousiaste persoonlijkheid had.

Nanaimo

Mooneye Sleddogs

Nanaimo, deze stoere reu en favoriete hond van onze webmaster, is in 2017 overleden.

Vistas

Mooneye Sleddogs

Vistas was één van onze grootste reuen. Hij had een erg lief, blij en sociaal karakter. Stond hoog in de roedel, letterlijk en figuurlijk! Hij vermeed conflicten, was aanhankelijk en knuffelig. Vistas werkte altijd erg hard. Een betrouwbare jongen die liep alsof hij een borreltje op heeft. Vistas had een zgn. ‘mooneye’ : een blauw en een bruin oog. Hij is overleden in september 2018.

Ellen

Ellen

Varggylens Ellen
Geboren: 01-09-2002 | Reg.nr. S28447 / 2002
Ellen had een een erg vrolijk, lief en fijn karakter. Ellen was net als haar zoon Cherokee prettig gestoord en kampioen gekke snuiten trekken. Altijd een harde werkster geweest. Ze kon erg kleinzerig zijn en schreeuwt al voordat je begint aan bijvoorbeeld teen nageltjes knippen. Een ideale leerhond en hard in de kop. Ze is op een leeftijd van 16,5 jaar overleden…